24. Andrejčkov tek – !!!Tek na Vitranc!!!

“Andrejčkov tek“ –  tek na Vitranc 2023

Vse tekače obveščamo, da je letošnja izvedba teka na Vitranc ne bo izvedena zato vas vabimo na Kranjskogorsko 10ko, ki bo na sporedu 15.8.2023!!!

Pogled nazaj

“Andrejčkov tek“ –  tek na Vitranc 2019

Tokrat je uspelo.. “Andrejčkov tek – (prvi) Tek na Vitranc“ je uspel in že se veselimo prihodnjega leta, ko bo na vrti druga izvedba.

Kot smo slišali večkrat, bilo je “peklensko“. Tudi zaradi vročega sončnega dne, predvsem pa zaradi “napetih“ in kratkih (3,1km) 745m višincev, ki jih je potrebno premagati najprej po smučišču in nato po gozdni poti do vrha Vitranca.

Absolutni zmagovalec med moškimi Miran Cvet, po večkratnih zmagah najprej na kolesarskemu Jurišu na Vršič in kasneje Teku na Vršič, nadaljuje tradicijo saj je s časom 27:51 postavil izziv prihodnim gorskim tekačem na Vitrancu in na cilj pritekel pred Simonom Aličem, 29:38, ter domačinom Benjaminom Črvom 32:04. Četrta absolutno in zmagovalka v ženski konkurenci je mejnik v ženski konkurenci kot pripravo za prihajajoče EP s časom 32:25 postavila Mojca Koligar, pred drugo Tino Klinar, 36:18, in tretje uvrščeno Anjo Zima s časom 41:54.

Klikni za rezultate absolutno

Klikni za rezultate po kategorijah

Klikni zarezultate otroških kategorij.

Za udeležbo in hiter tek gre pohvaliti tudi najmlajša tekača, Vida Oblaka in Niko Tisu, ki sta v otroški kategoriji U12 pretekla krog prvi s časom 4:06 in druga 4:13 ter postavila izziv mladim tekačem prihodnje leto.

Ognjeni krst teka na Vitranc je torej za nami in prvi zmagovalni mejniki so znani..  Zmagali smo vsi.. tekači s premaganim Vitrancem, organizatorji z bero izkušenj po prvi izvedbi in smelejšimi načrti za prihodnje leto. Prepričani smo, da bo tudi v prihodnje tradicionalno obujal spomin na nepozabnega Andreja Kolenca – Andrejčka.

Prvič že prihodnje leto!

Čestitke vsem!

Klikni na RAZPIS “24. Andrejčkov tek“ – 25.6.2019