Kranjskogorska 10ka

Tudi na letošnji Kranjskogorski 10ki so na udeležbo vplivale razmere v zvezi z epidemijo ter vroče in nepredvidljivo vreme, zato je bila ta s 83 tekači na glavni progi skoraj pol manjša kot ponavadi. Vseeno je bila udeležba za trenutne razmere dobra, organizatorji in udeleženci pa so dokazali, da se tovrstne prireditve brez večjih težav in tveganj da organizirati. Potem ko je kazalo, da bo treba teči v peklenski vročini in da tekmo lahko zmoti hudo neurje, je na koncu pozitivno presenetilo celo vreme, PCT in korona pa ob primernem pristopu nista prehuda zalogaja.

Kljub manjši udeležbi pa smo bili na letošnji Kranjskogorski 10ki priče odličnim rezultatom. Tobi Gaberšček iz TD Bovec je namreč z rezultatom 31:53.7 postavil rekord proge. Za njim ni veliko zaostal še en odličen tekmovalec, Primož Kobe iz FIT KLUB-a Novo Mesto, ki je progo pretekel v času 32:14.4. Za njima je s časom 34:04.3 v cilj pritekel Matic Modic, leta 2018 najboljši Slovenec na Ljuljanskem maratonu. Pri ženskah je s časom 36:29.0 slavila Anja Fink iz AAD Slovan, druga je bila domačinka Neža Žerjav (ND Rateče-Planica, 38:43.6), tretja pa z minimalnim zaostankom Neja Kršinar (38:43.9). Celotni rezultati

Fotografije objavljamo na FB strani in spletni strani serije Gorenjska, moj planet.

V točkovanju serije Gorenjska, moj planet 2021 pri moških z dvema zmagama še vedno vodi Marjan Robič (AK Radovljica), na drugo mesto se je prebil Matevž Malovrh (Köster Slovenija), tretji pa je Tadej Osvald (ŠTD Lončar). Pri ženskah je Marijana Štrukelj (AD Olimpik) prehitela tokrat odsotno Nives Skube, na tretjem mestu pa je Melita Rotar. Več na strani z rezultati.

Samo en tek nas še loči od tega, da bo letošnja serija Gorenjska, moj planet veljavna. 28. avgusta tečemo in kolesarimo na Vrhniki, tako da je ta cilj že povsem blizu!

PONOVNO NA SPOREDU 15.8. 2022

..in seveda ponovno v seriji tekov “GORENJSKA, MOJ PLANET“

Rezultati Kranjskogorska 10ka – 15.8.2021

Galerija 2021 – foto: Marko Čufar – Prezlc

Pogled nazaj

Rezultati Kranjskogorska 10ka – 15.8. 2019

Galerija 2019 – foto: Marko in Ana Čufar – Prezlc

Za tek odlične razmere so pospremila še eno Kranjskogorsko 10ko, na kateri se je zbralo 51 ženskih in 130 moških tekačev.

Absolutni zmagovalec, s časom 34:16, postal Tobi Gaberšček (AD Mass), ki je v cilj pritekel dve minuti hitreje kot pred dvemi leti in slabe pol minute pred v ozadju zgoščenimi zasledovalci, med katerimi je bil z drugim časom teka najhitrejši Luka Kramarič (B2Servis – Adidas) 34:45, pred tretjim Maticem Plaznikom 34:51 in le za štiri sekunde počasnejšim in s tem četrtim v skupni uvrstitvi Markom Florjančičem (ŠD Suhadole)..

Med ženskami je bila najhitrejša domačinka Neža Žerjav (ND Rateče-Planica) s časom 39:00, ki je tokrat lansko drugo mesto v absolutni razvrstitvi nadgradila z zmago in svoj lanski čas izboljšala kar za 3’23”!!! Na drugo mesto je na cilj pritekla Nika Mazi (AD Mass) s časom 39:34 pred tretjeuvrščeno Moniko Peterka, 41:23.

Čestitke vsem tekačem in sodelujočim!