Kranjskogorska 10ka

2020 ODPOVEDANA

Žal smo tekaške navdušence primorani obvestiti, da smo se v želji zajezitve širjenja koronavirusa in tveganja udeležencev ter vseh sodelujočih odločili, da letošnjo izvedbo Kranjskogorske 1oke odpovemo.

Že plačana štrtnina bo vsem prijavljenim vrnjena v najkrajšem možnem času.

Zahvaljujemo se za razumevanje in vsem tekačem trenutnim razmeram navkljub, želimo veliko lepih pretečenih kilometrov!!!

Močno upamo, da bo Kranjskogorka 10ka ponovno na sporedu prihodnje leto in v sklopu serije tekov “GORENJSKA MOJ PLANET“

V luči zajezitev širitve okužb končna odločitev o letošnji izvedbi tradicionalnega kolesarskega vzpona Juriš na Vršič v tem trenutku še ni znana. Odločitev bo objavljena po sprejetju odločitve prireditelja glede na prejeto mnenje NIJZ ter mnenja sodelujočih pri izvedbi prireditve.

Kljub temu lahko lahko opravite predprijavo in se v primeru izvedbe 5. SEPTEMBRA udeležite tradicionalnega “42. Juriša na Vršič”. (*v primeru odpovedi bodo že plačane štartnine povrnjene)

.

.

.

Rezultati Kranjskogorska 10ka – 15.8. 2019

Galerija 2019 – foto: Marko in Ana Čufar – Prezlc

Za tek odlične razmere so pospremila še eno Kranjskogorsko 10ko, na kateri se je zbralo 51 ženskih in 130 moških tekačev.

Absolutni zmagovalec, s časom 34:16, postal Tobi Gaberšček (AD Mass), ki je v cilj pritekel dve minuti hitreje kot pred dvemi leti in slabe pol minute pred v ozadju zgoščenimi zasledovalci, med katerimi je bil z drugim časom teka najhitrejši Luka Kramarič (B2Servis – Adidas) 34:45, pred tretjim Maticem Plaznikom 34:51 in le za štiri sekunde počasnejšim in s tem četrtim v skupni uvrstitvi Markom Florjančičem (ŠD Suhadole)..

Med ženskami je bila najhitrejša domačinka Neža Žerjav (ND Rateče-Planica) s časom 39:00, ki je tokrat lansko drugo mesto v absolutni razvrstitvi nadgradila z zmago in svoj lanski čas izboljšala kar za 3’23”!!! Na drugo mesto je na cilj pritekla Nika Mazi (AD Mass) s časom 39:34 pred tretjeuvrščeno Moniko Peterka, 41:23.

Čestitke vsem tekačem in sodelujočim!