RAZPIS

Turistično društvo Kranjska Gora vabi vse ljubitelje kolesarjenja na tradicionalni, že 39. JURIŠ NA VRŠIČ.

RAZPIS: “39. Juriš na Vršič“

Kranjska Gora 02.09.2017

Prireditelj:                      Turistično društvo Kranjska Gora
Kraj in datum:                 Kranjska Gora, 02.09.2017;

Mesto prijavin prevzem štartnih številk:             

Prireditveni prostor v hotelu “Ramada Resort Kranjska Gora“ pri smučišču Mojca v Kranjski Gori

Ura starta:                       ob 11. uri
Dolžina proge:                 13,5 kilometra – 11km uradno merjenje časa
Višinska razlika:               801 metrov
Startnina:                        predprijava 22€ (1.6. do 26.8.)/ na dan prireditve 30€

 

Start in cilj

Tekmovalci se bodo v skupinskem startu na progo podali iz startnega mesta pod kranjskogorskimi smučišči, pred “Sporty bar-om“. Uvodno ˝ogrevanje˝ bo potekalo po glavni cesti v smeri Ljubljane mimo Kranjske Gore do križišča pri TGC Kranjska Gora in v nadaljevanju po Vršiški cesti do Hotela LEK, kjer je leteči start tekmovanja s pričetkom merjenja časa.

Start v Kranjski Gori je na nadmorski višini 810 metrov, cilj pa na vrhu prelaza Vršič, na nadmorski višini 1.611 metrov. Dolžina proge je 13,5 kilometrov z višinsko razliko 801 metrov, z maksimalnim naklon 10,8% in povprečnim naklonom 7,25%.

Merjenje časa bo izvedeno z elektronskimi čipi, katere prijavljeni prevzamete ob prevzemu štartnih številk na dan prireditve med 8:00 in 10:30 uro šotoru pri hotelu “Ramada Resort Kranjska Gora“ pri smučišču Mojca v Kranjski Gori.

Za končno uvrstitev se bodo upoštevali bruto časi. Bruto čas je seštevek neto časa (izmerjeni čas od starta do cilja) ter časovnega zaostanka za zmagovalcem.

Startni boksi

Zaradi lažje razporeditve tekmovalcev glede na svoje fizične zmožnosti in kondicijsko pripravljenost, bodo v startnem koridorju postavljeni startni prostori v katerega se posamezni tekmovalci uvrstijo po lastni presoji pričakovanega časa prihoda na cilj.

Štartni prostori bodo razporejeni sledeče:

  1. štartni prostor pričakovan čas od 30 minut do 45 minut
  2. štartni prostor pričakovan čas od 45 minut do 55 minut
  3. štartni prostor pričakovan čas od 55 minut do 65 minut
  4. štartni prostor pričakovan čas 65 minut in več

Udeležence vzpona prosimo, da se razporedijo v štartne prostore glede na njihovo dejansko kondicijsko pripravljenost. 

Predprijava

Predprijava na prireditev bo možna le prek elektronske prijave na spletni strani www.jurisnavrsic.com od predvidoma 1.6.2017 do SOBOTE 26.8.2017. Odjava od tekmovanja je možna le v času predprijav.

Vse uporabnike elektronske prijave vljudno prosimo, da ob prijavi navajajo točne podatke in ne pošiljajo več kot ene prijave za posameznega udeleženca. Uporabnike elektronske predprijave prosimo da hranijo potrdilo o plačilu startnine.

ORGANIZATOR OPOZARJA, DA PREDPRIJAVLJENI, KI V ČASU PREDPRIJAV oz DO VKLJUČNO SOBOTE 26.8.2016 NE BO PORAVNAL STARTNINE V ZNESKU 22€ Z NAKAZILOM NA TRR ORGANIZATORJA, NE BO NA STARTNI LISTI IN SE BO MORAL PONOVNO PRIJAVITI IZKLJUČNO NA DAN PRIREDITVE!!! 

V primeru plačila za več udeležencev hkrati mora plačnik OBVEZNO na elektronski naslov info@jurisnavrsic.com poslati seznam vseh prijavljenih za katere se plačilo nanaša.

Prijava na dan tekmovanja

Ob plačilu startnine 30 EUR na dan tekmovanja bo možna prijava med 8:00 in 10:30 uro v prireditvenem prostoru v hotelu “Ramada Resort Kranjska Gora“ pri smučišču Mojca v Kranjski Gori.

Prevzem štartnih številk, kontrolnega čipa in darilne vrečke na dan tekmovanja

Tekmovalci, prijavljeni v predprijavi, prevzamejo štartno številko s čipom ter darilno vrečko prireditelja na dan prireditve na označenih prevzemnih mestih na prireditvenem pri hotelu “Ramada Resort Kranjska Gora“ pri smučišču Mojca med 8:00 in 10:00 uro.

Akontacije za kontrolni čip NI saj so čipi enkratne uporabe in nalepljeni na štartno številko, katero je potrebno namestiti na krmilo kolesa!

POMEMBNO OPOZORILO!!! Predprijavljenim, ki do 10:00 ure ne bodo prevzeli startne številke s čipom ter darilne vrečke, organizator ne zagotavlja nastopa saj bodo neprevzete startne številke prodane še neprijavljenim tekmovalcem.

Kategorije

KATEGORIJE (M in Ž):

nad 60 let      – rojeni l. 1957 in prej
od 50 – 59 let  – rojeni med l. 1958 in l. 1967
od 40 –  49 let – rojeni med l. 1968 in l. 1977
od 30 –  39 let – rojeni med l. 1978 in l. 1987
pod 30 let       – rojeni l. 1988 in kasneje 

POMEMBNO OPOZORILO!!! Udeleženci vzpona mlajši od 16 let morajo imeti zagotovljeno obvezno spremstvo staršev oziroma organizirane skupine.

Kontrola – diskvalifikacija

Vsak tekmovalec mora imeti štartno številko s čipom nameščeno na krmilo kolesa oziroma mesto, o katerem bo obveščen s strani organizatorja ob prejemu štartne številke na dan prireditve. Za začetek merjenja časa posamezne štartne številke mora vsak udeleženec obvezno prevoziti odčitalno preprogo ob uradnem startu tekmovanja in na letečem startu pri Hotelu Lek. V listo rezultatov ne bo uvrščen tisti tekmovalec, ki ne bo imel nameščenega čipa in startne številke v skladu s tem razpisom.

Zdravstveno varstvo in zavarovanje

Vsak tekmovalec tekmuje na lastno odgovornost, organizator ne odgovarja za morebitno povzročeno  škodo na materialih in ljudeh. Organizator udeležencem prireditve priporoča, da si uredijo lastno nezgodno zavarovanje.

Tekmovalce bo spremljalo reševalno vozilo z zdravnikom, ki bo vozilo za zadnjim tekmovalcem in katero se bo pomaknilo naprej v primeru nujnega posredovanja. Organizator zagotavlja udeležencem prireditve zdravstveno oskrbo v času vzpona, katera se konča po prihodu zadnjega tekmovalca v cilj. Ob povratku oz. kolesarskem spustu s prelaza Vršič v Kranjsko Goro, organizator udeležencem prireditve ne jamči zdravniške oskrbe in zato poziva k previdni vožnji ob povratku v dolino.

Posebno določilo

Za vse udeležence tekmovanja je obvezna uporaba zaščitne čelade!

Prevoz opreme

Za vse, ki želijo na cilj oz. vrh prelaza Vršič prinesti opremo bo organiziran prevoz s starta na cilj z avtobusom oz manjšimi vozili. Opremo boste lahko oddali v vozilo/a najpozneje 20 minut pred startom. Organizator za izgubljene predmete ne odgovarja in ne priporoča uporabe vrednejših oblačil ali predmetov.

Zapora ceste

Zaradi popolne zapore ceste na Vršič med 10:30 in 13:30 uro prosimo vse spremljevalce, ki se na cilj nameravajo odpraviti z lastnim vozilom, da se na cilj odpravijo pravočasno. Hkrati jih opozarjamo, da vožnja po cestišču oz. trasi tekmovanja v času zapore ceste NI DOVOLJENA!!! V času tekmovanja na vrhu prelaza Vršič ne bo zagotovljenih parkirnih mest zato spremljevalcem udeležencev vzpona priporočamo parkiranje na parkirišču pri Erjavčevi koči oz. na primernih mestih ob robu cestišča.

POMEMBNO OPOZORILO!!! Zaradi obnovitvenih del ceste na Vršič cestišče na posameznih odsekih NE BO ASFALTIRANO!!! zato opozarjamo na povečano možnost predrtja zračnic in hkrati pozivamo udeležence k previdnosti pri spustu v dolino! Več o zapori ceste in obnovitvenih delih.

Razglasitev rezultatov

Razglasitev rezultatov ter pogostiitev tekmovalcev je predvidena ob 14. uri na prireditvenem prostoru hotela “Ramada Resort Kranjska Gora“ pri smučišču Mojca v Kranjski Gori.

Splošna določila

S prijavo udeleženec potrjuje, da so podatki, ki jih zapisal v prijavi na dan prireditve na prijavnem letaku, resnični. Udeleženec tekmovanja izjavlja, da je zdrav, vsestransko pripravljen za aktivno udeležbo, zdravniško pregledan in zdravstveno sposoben prevoziti traso kolesarskega vzpona. Prijavljeni bo upošteval vsa navodila organizatorja in sodeloval na lastno odgovornost. Udeleženec potrjuje, da pristaja na tveganja v zvezi z udeležbo na tej prireditvi in zato od organizatorja ne bo uveljavljal kakršnih koli odškodninskih zahtevkov niti zoper organizatorja ne bo vlagal nikakršne tožbe zaradi kakršnekoli škode, ki bi jo utrpel v zvezi z udeležbo na prireditvi. Udeleženec soglaša, da lahko organizatorji prireditve objavijo njegove/njene podatke, fotografije, posnetke in izjave v sredstvih javnega obveščanja, ne da bi od njih zahteval/-a kakršno koli povračilo.
Organizator bo osebne podatke udeleženca/-ke shranjeval skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007 z dne 16.10.2007). S podpisom udeleženec dovoljuje, da organizator njegove/njene osebne podatke obdeluje v svojih zbirkah ter jih uporablja za sledeče namene: statistične obdelave, segmentacijo, izpolnjevanje pogodbenih obveznosti, pošiljanje ponudb, reklamnega gradiva, revij in vabil na dogodke organizatorja in njegovih partnerjev ter za telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje. Osebne podatke lahko obdeluje do preklica pisne privolitve. Udeležencu/-ki pripadajo vse pravice skladno z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-NPB5).
Tekmovanje bo potekalo v skladu z vsebino tega razpisa, morebitne spremembe glede izvedbe prireditve pravočasno objavijene na spletni strani www.jurisnavrsic.com.

Organizator si pridržuje pravico spreminjati vsebino darilne vrečke ter prilagoditi mesto izvedbe glede na trenutne vremenske razmere v/na kraju/mestu prireditve.

Neuradni rezultati tekmovanja bodo izobešeni po končanem tekmovanju na prireditvenem prostoru. Uradni rezultati bodo objavljeni na spletnih straneh www.jurisnavrsic.com in www.timingljubljana.si.

Ker na progi okrepčevalnic ne bo, vsem udeležencem priporočamo, da si glede na potrebe namestijo na kolo dve ali eno plastenko z osvežilnim napitkom. Na ciljnem prostoru bodo udeležencem na voljo osvežilni napitki, voda ter čaj.

Udeležence prireditve pozivamo, da spoštujejo naravo in ne odmetavajo ovojev energetskih ploščic in pijač na cesto!

Vsem športni pozdrav in prisrčno vabljeni na že 39. Juriš na Vršič!!!