39. Juriš na Vršič

Matej Lovše po štirih letih ponovno zmagovalec, Laura Šimenc drugič zapored

Ob jutranjem pogledu v nebo je bilo skozi preteče oblake videti nekaj obetajoče modrine, ki je iz ure v uro večala nasmeh tistim, ki so se kljub nevihtni noči, slabi jutranji vremenski napovedi in napovedanim nizkim temperaturam znašli na štartu klasične Vršiške, tokrat že 39. preizkušnje Juriša na Vršič. Pok štartne pištole v rokah legende Vršiča – Toneta Fornezzija – Tofa je 423 “herojev“ pognal v štart in do letečega štarta je začetno vozilo le stežka zadrževalo hitrost že dodobra ogretim pedalom. Od tam naprej je šlo zares, in šlo je hitro! Fantje TUŠ teama so v začetnih klancih narekovali hud ritem in kmalu je bilo ospredje razredčeno ter kolesarska karavana dodobra razpotegnjena. Spredaj kot vedno na polno, zadaj za užitek in dušo.

Z zmago v absolutni konkurenci se lahko drugič zapored lahko hvali Laura Šimenc (KD Alpe), med moškimi pa po štirih letih ponovno Matej Lovše (TUŠ team), ki je v cilj prikolesaril s časom 32:50, 42 sekund pred drugouvrščenim Luko Tavčarjem (Calcit Bike team) in 61 sekund pred Kristjanom Hočevarjem (KK Adria Mobil) na tretjem mestu.

Pri kolesarkah je bila Laura s časom 40:28 za 1:14 hitrejša od Maje Škrlj (KK Izvir Vipava), ki je z istim časom drugouvrščene kot lani (41:42) prehitela (lani drugo) Špelo Škrajnar (Ganesha team), sicer že zmagovalko dveh Jurišev.

Z letošnjim zmagovalnim časom je za svojim rekordom (31,55) Lovše zaostal le nekaj manj kot minute (55 sekund), Šimenčeva je bila za 16 sekund počasnejša od lanskega zmagovalnega časa (40:12) in tako na mestu rekorderke ohranja dosežek 39:28, Teje Gulič iz l. 2012.

Magično mejo pod 40 minut na Vršič je tokrat na 47 mestu zaklučil domačin Gregor Miklič, kar glede na relativno nizko udeležbo nikakor ni slab skupinski dosežek. Lani je na cilj pod tem časom prispelo 64 kolesarjev (več le v letih 2010 (72), 2013 (71) in 2014 (73).

Seveda pa se saga o vseh 39. osvojenih Juriših nadaljuje.. Se bo tudi prihodnje leto na jubilejnem 40. Jurišu na Vršič??

Ta vnos je bil objavljen v Juriš na Vršič, Kolesarjenje, Poletne Aktivnosti, TD Kranjska Gora. Zaznamek za trajno povezavo.